FINCA Guatemala - Financiële diensten voor micro-ondernemers in geïsoleerde plattelandsgemeenschappen

FINCA Guatemala

Financiële diensten voor micro-ondernemers in geïsoleerde plattelandsgemeenschappen

Guatemala

Fundación Internacional para la Asistencia Comunitaria (FINCA Guatemala) is opgericht in 1989 en onderdeel van FINCA International. Deze non-profitorganisatie heeft de 501(c3)-status in de Verenigde Staten en bedient bijna twee miljoen ondernemers met een laag inkomen, en gemeenschappen, in 23 landen op basis van commerciële principes gericht op prestaties en duurzaamheid. 

De belangrijkste activiteit van FINCA Guatemala bestaat uit het leveren van financiële diensten aan micro-ondernemers met lage inkomens in geïsoleerde gemeenschappen op het platteland van Guatemala. Deze financiële diensten worden geleverd via gemeenschapsbanken, persoonlijke leningen en externe betaaldiensten, zoals spaargeld uit het buitenland, geldovermakingen, het verzilveren van cheques, spaarproducten, beltegoed voor mobiele telefoons en microverzekeringen. 

Dankzij 30 kantoren (2015) in verschillende departementen in Guatemala, is FINCA in staat om veel klanten te bereiken.

Meer dan 80% van de klanten van FINCA Guatemala bestaat uit plattelandsvrouwen in geïsoleerde gebieden met kleine ondernemingen zoals apotheekjes, weverijen en winkels met landbouwproducten. De vrouwen gebruiken de leningen als bedrijfsinvestering, om hun inkomen te verhogen en hun levensstandaard te verbeteren.

FINCA Guatemala is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF