Indian School Finance Company - Betere faciliteiten voor betaalbaar particulier onderwijs

Indian School Finance Company

Betere faciliteiten voor betaalbaar particulier onderwijs

India

Indian School Finance Company (ISFC) is oorspronkelijk opgericht in 1994 onder een andere naam. ISFC is een pionier in het verstrekken van leningen aan scholen in het algemeen en aan betaalbare particuliere scholen in het bijzonder. De meeste scholen gebruiken de leningen om hun capaciteit op het gebied van infrastructuur en onderwijsvoorzieningen te verbeteren. In 2014 was ISFC actief op 21 locaties verspreid over acht deelstaten.

De meeste leerlingen op betaalbare particuliere scholen komen uit families met een laag tot gemiddeld inkomen. Hun ouders zijn bijvoorbeeld dagarbeider, chauffeur of schoonmaker en willen graag dat hun kinderen goed onderwijs krijgen vergeleken met het onderwijsniveau op openbare scholen.

Via haar leningen levert ISFC een belangrijke bijdrage aan verbeterde toegang tot kwalitatief goed onderwijs voor gezinnen uit de arbeiders- en middenklasse. Dankzij verbeterde voorzieningen zijn de scholen in staat om hun onderwijsniveau te verhogen en, als gevolg daarvan, meer leerlingen aan te trekken. Dit heeft een positieve impact op hun cashflow en op het behouden van leerlingen.

ISFC is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF