VISION FUND DR - Leningen voor de meest achtergestelden

VISION FUND DR

Leningen voor de meest achtergestelden

Dominicaanse Republiek

Vision Fund Dominican Republic (Vision Fund DR) is een microfinancieringsinstelling die leningen en capaciteitsopbouw aanbiedt aan kleine en micro-ondernemers in het zuiden van de Dominicaanse Republiek en in Santo Domingo.

Vision Fund Dominican Republic werd begin 1994 gelanceerd onder de naam FIME (Fondo de Inversión para Microcrédito) als een microkredietprogramma van World Vision Dominican Republic. Vision Fund gebuikt het model van de dorpsbanken, waarbij informele zelfhulpgroepen bestaande uit 20 tot 30 leden samen een lening afsluiten.

De meeste klanten van Vision Fund DR wonen op het platteland en zijn actief in de landbouw, handel en productie. Vision Fund DR hanteert strenge criteria voor wat betreft het type activiteiten waarmee klanten zich mogen bezighouden: deze mogen het milieu geen schade toebrengen, klanten mogen geen alcohol verkopen of zich bezighouden met activiteiten die de veiligheid of het welzijn van kinderen in gevaar kunnen brengen. Vision Fund DR is vooral actief in het zuiden van het eiland, waar het armoedepercentage het hoogst is.

Vision Fund Dominican Republic is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF