Cooperativa de Ahorro y Crédito "Fernando Daquilema" Ltda - Microfinanciering voor werkkapitaal, sociale huisvesting en de aanschaf van grond

Cooperativa de Ahorro y Crédito "Fernando Daquilema" Ltda

Microfinanciering voor werkkapitaal, sociale huisvesting en de aanschaf van grond

Ecuador

Cooperativa de Ahorro y Crédito “Fernando Daquilema” Ltda, Ecuador  (Daquilema) is een spaar- en kredietcoöperatie die in 1985 is opgericht in een plattelandsstad in de provincie Chimborazo om financiële en niet-financiële diensten te verlenen aan de lokale bevolking.

Daquilema biedt financiële producten aan mensen met lage en gemiddelde inkomens in de stad en op het platteland. De producten worden op verschillende manieren gebruikt om de levensstandaard van de klant te verbeteren.

Zo wordt microkrediet bijvoorbeeld aangeboden als werkkapitaal of als middel om vaste activa aan te schaffen. Er zijn ook hypothecaire leningen voor sociale woningbouw of voor de aanschaf van grond en consumptieleningen voor persoonlijke uitgaven, zoals onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast biedt Daquilema levensverzekeringen die leningen dekken in het geval van overlijden.

De coöperatie biedt ook gratis betaaldiensten, voor buitenlandse remittances en energie- en telefoonrekeningen.

Daquilema gebruikt Oikocredits leningen om aan de lokale vraag naar meer financiële diensten te voldoen.

Download deze pagina als PDF