BANCOVI, Su Banco Cooperativo Visionario - Een coöperatie met hart voor de gemeenschap

BANCOVI, Su Banco Cooperativo Visionario

Een coöperatie met hart voor de gemeenschap

El Salvador

Asociación Cooperativa de Ahorro y Crédito Vicentina de RL (ACCOVI) is een gereguleerde coöperatie die is opgericht in het departement San Vicente. Het is de eerste coöperatie die mag opereren als niet-bancaire financiële intermediair en spaarproducten mag aanbieden. ACCOVI biedt verschillende financiële diensten aan zoals spaarrekeningen, zakelijke leningen, persoonlijke leningen, geldtransfers en verzekeringsproducten. ACCOVI is actief in het centrale en noordoostelijke deel van El Salvador.

ACCOVI ondersteunt initiatieven die het welzijn van leden, klanten en gemeenschappen verbeteren. De coöperatie biedt cursussen aan over verschillende onderwerpen, zoals koken en bakken, en organiseert sportactiviteiten. ACCOVI is daarnaast actief betrokken bij herbebossingprojecten en gezondheidscampagnes.

ACCOVI is als kredietverstrekker gerenommeerd bij kleine ondernemers in El Salvador. De coöperatie kent de financiële wensen en eisen van micro- en kleine ondernemers in het land en ondersteunt hun groei via een financieringsprogramma. Deze sector heeft geen toegang tot traditionele bankinstellingen, die sowieso geen microkrediet verstrekken, en is dus erg afhankelijk van microfinancieringsinstellingen

ACCOVI is sinds 2006 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF