Contributie voldoen

šŸ’” De contributie wordt beschouwd als een gift, omdat Oikocredit ontwikkelingsvereniging Nederland een ANBI is. De contributie kan dan ook fiscaal aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting, afhankelijk van uw situatie.

Contributie voldoen

Op deze pagina kunt u uw contributie voldoen. Het minimumbedrag van uw contributie is € 20 per jaar. U kunt zelf kiezen hoe u uw contributie voor 2021 het liefste overmaakt:

 • (Internet)bankieren: dat kan naar NL07 TRIO 0379 2832 98 t.n.v. Oikocredit Nederland o.v.v. 'Contributie' en uw relatienummer.
 • Machtiging: middels het machtigingsformulier op deze pagina kunt u uw contributie eenvoudig en snel regelen.

We zagen vorig jaar al een stijgend aantal leden dat ervoor koos om de vereniging met een extra bedrag te ondersteunen. We hopen dat ook u dit jaar de vereniging van Oikocredit Nederland (weer) met een verhoogde bijdrage kunt steunen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres nederland@oikocredit.nl of bel ons op 030 234 10 69. 

Dank u wel!

Mijn gegevens
Het minimumbedrag van uw contributie is ā‚¬ 20 per jaar.
Verklaring en akkoord

Meest gestelde vragen

 • Mijn BSN is bekend bij de Belastingdienst. Waarom moet ik deze dan aan jullie doorgeven?

  Uw beleggingssaldo bij het Oikocredit Nederland Fonds kan alleen door de Belastingdienst gekoppeld worden aan uw belastinggegevens wanneer wij ook uw geboortedatum en BSN doorgeven. De combinatie van die twee is specifiek en gebruikt de Belastingdienst ter identificatie voor de vooraf ingevulde aangifte.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Mijn kind betaalt geen belasting, waarom hebben jullie dan deze gegevens van hem/haar nodig?

  Het vermogen van uw kind wordt bij uw vermogen opgeteld. Daarom zijn we nog steeds verplicht deze gegevens door te geven aan de Belastingdienst.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • We hebben een gemeenschappelijke beleggingsrekening. Zijn de gegevens van Ć©Ć©n van de twee rekeninghouders niet voldoende?

  Het betreft een en-/of-rekening die op naam van twee rekeninghouders staat. Omdat beide rekeninghouders gevolmachtigd zijn met betrekking tot de rekening, hebben we de gegevens van allebei de rekeninghouders nodig.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Ik heb de door jullie gevraagde gegevens al eerder doorgegeven. Waarom krijg ik nu dit verzoek?

  Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Het kan zijn dat meerdere personen binnen uw gezin een belegging hebben bij Oikocredit Nederland, maar dat alleen uw mailadres bij ons bekend is. In dat geval krijgt u voor alle gezinsleden de mail. We hebben de gegevens van elke belegger nodig, dus ook die van al uw gezinsleden.
  • Het kan zijn dat u een en/of-rekening heeft en dat we de gegevens van uw partner / mede-rekeninghouder niet volledig zijn of ontbreken.
  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen