Nieuws

Afscheid van Jacobine Geel

Afscheid van Jacobine Geel

Jacobine Geel Ambassadeur Oikocredit Nederland.jpg19 januari 2023

Na ruim 8,5 jaar voorzitterschap heeft Jacobine Geel deze week afscheid genomen als voorzitter van de Raad van Toezicht van de vereniging Oikocredit Nederland.

Oikocredit Nederland is haar veel dank verschuldigd. Gedurende de 8,5 jaar is er veel gebeurd. We zijn gegroeid in aantallen beleggers en verjongd, het fondsvolume in het Oikocredit Nederland Fonds is gegroeid, we hebben gewerkt aan een efficiëntere organisatie, de achterban is verjongd, we hebben hard gewerkt aan de naamsbekendheid en ook internationaal - als lid van Oikocredit International – hebben we onze stem laten horen.

De rol van Jacobine in dit alles is cruciaal geweest. Ze was steeds een kundig voorzitter van de vergaderingen, stelde kritische vragen daar waar het moest, stimuleerde waar het kon en zette zich ook extern in als boegbeeld van Oikocredit in Nederland. Zo opende ze het GeluksPakhuis op station Utrecht CS en de kleinste tentoonstelling in de wereld bij gelegenheid van de eerste Week van het Microkrediet in het Tropenmuseum in Amsterdam. Jacobines inzet droeg zo bij aan het vergroten van de landelijke bekendheid van Oikocredit.

Naast dit alles betekende ze ook persoonlijk veel. We merkten dit met name tijdens de Coronapandemie toen ze steeds informeerde naar het welzijn van de medewerkers van Oikocredit Nederland. Ook de algemene ledenvergadering van de Vereniging wist zij steeds met een warm hart en een koel hoofd te leiden.

We vinden het erg jammer dat Jacobine ons gaat verlaten in haar rol van voorzitter, maar we zijn verheugd dat ze zich zal blijven inzetten voor Oikocredit Nederland. De Raad van Toezicht heeft haar namelijk bij haar vertrek als voorzitter benoemd tot ambassadeur van Oikocredit Nederland. Haar naam blijft dus aan ons verbonden en ze zal blijven werken aan de landelijke bekendheid van Oikocredit in Nederland. We zijn haar daar zeer erkentelijk voor!

Jacobine zal worden opgevolgd door Ruard Ganzevoort. Een ervaren bestuurder die zich zeer verbonden voelt met de missie van Oikocredit. Met hem is de vereniging wederom in goede handen.

Jacobine Geel Ambassadeur voor Oikocredit Nederland

« Terug naar het nieuwsoverzicht