Doorgeven fiscaal inwonerschap en BSN

Doorgeven CRS en BSN

Oikocredit Nederland microkrediet succesvol in Cambodja_Phal_01.jpg

Doorgeven fiscaal inwonerschap en BSN

Op deze pagina kunt u via onderstaand formulier eenvoudig en snel uw fiscaal inwonerschap en uw Burgerservicenummer (BSN) aan ons doorgeven. Onder het formulier treft u ter verduidelijking enkele lastige begrippen en hun betekenis aan. In het formulier zelf zijn deze begrippen aangegeven met het *-teken.

Let op: staat uw belegging bij het Oikocredit Nederland Fonds niet alleen op uw naam, maar bijvoorbeeld ook op naam van uw partner?
Dan dienen zowel u als de persoon met wie u uw belegging deelt de geboortedatum, het BSN en fiscaal inwonerschap door te geven, door beiden één keer per persoon dit formulier in te vullen, ieder met zijn/haar eigen persoonlijke gegevens.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres nederland@oikocredit.nl of bel ons op 030 - 234 10 69. 

Dank u wel!

Mijn fiscaal inwonerschap en Burgerservicenummer (BSN) doorgeven

Mijn gegevens
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Uw BSN staat vermeld op uw identiteitsbewijs
Uw beleggingsnummer kunt u vinden op, bijvoorbeeld, uw rekeningoverzicht en begint met 'B-'
Fiscaal inwonerschap
U bent fiscaal inwoner van tenminste één land, maar u kunt fiscaal inwoner zijn van meerdere landen. Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Dit alleen invullen als u op de vorige vraag met 'ja' hebt geantwoord. Als het land geen fiscale identificatienummers* uitgeeft, kunt u dit veld leeg laten.
Verklaring en akkoord
Alimova.jpg

Toelichting op het formulier

Bepalen fiscaal inwonerschap
In de regel heeft een natuurlijk persoon maar één fiscaal woonland. Heeft u alleen in Nederland een permanente woon- of verblijfplaats en werkt u en bent u bijvoorbeeld verzekerd in Nederland? Dan is de kans groot dat u alleen in Nederland fiscaal inwoner bent. Want in het algemeen is de fiscale woonplaats daar waar u uw permanente woon- of verblijfplaats heeft. Er zijn echter landen die afwijkende regels kennen. U kunt dit controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘tax residency rules’. Bij twijfel of u fiscaal inwoner bent van een land kunt u het beste een belastingadviseur raadplegen.

Fiscaal identificatienummer
Het nummer waaronder een belastingplichtige geregistreerd staat in de administratie van de lokale belastingdienst. Welk nummer u moet gebruiken, kunt u controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘Taxpayer Identification Number’.