Doneer aan fonds voor beschermingsmateriaal

Door de leden van de coöperatie Oikocredit is tijdens de algemene vergadering op 11 juni het dividendvoorstel van 0% geaccepteerd. Dit is besloten zodat Oikocredit voorbereid is op de (economische) gevolgen van de coronacrisis en flexibel kan reageren op de behoeften van haar partners. Dit betekent dat het Oikocredit Nederland Fonds geen dividend zal uitkeren.

Als reactie hierop wordt er eenmalig ook geen beheerkosten in rekening gebracht. Normaal zijn deze kosten 0,45%. Eric Holterhues, directeur Oikocredit Nederland: “Dit is een uniek gebaar, want de kosten lopen gewoon door. Hiermee willen we laten zien dat we niet alleen solidair zijn met de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook met onze investeerders in Nederland.”

💡 Uw dividendoverzicht ontvangt u rond half juli.

 

Kleinschalige ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zullen het hardst getroffen worden door de coronacrisis. In veel landen is geen sociaal stelsel om op terug te vallen, juist voor deze ondernemers is het van groot belang om op een verantwoorde manier te kunnen blijven werken. Om hen te steunen, heeft Oikocredit International Support Foundation (waarmee we onze capaciteitsopbouw financieren) een speciaal corona-solidariteitsfonds ingericht. 

Dubbel effect, help mee!
U kunt zelf bijdragen aan het solidariteitsfonds. De helft van uw donatie komt ten goede aan het corona-solidariteitsfonds en daarmee worden mondkapjes, desinfectiemiddelen en andere beschermingsmaterialen aangeschaft voor personeel en klanten van onze partners.

De andere helft komt ten goede aan de vereniging Oikocredit Nederland. Doordat er dit jaar geen dividend wordt uitgekeerd ontvangt ook de vereniging veel minder inkomsten. Om het werk van Oikocredit bekend te blijven maken bij een breed publiek, kunnen we extra giften aan de vereniging goed gebruiken. Zo kunnen we weer meer ondernemende mensen in Afrika, Azië en Latijn-Amerika helpen een beter bestaan op te bouwen!

 

Dankzij donaties aan het corona-solidariteitsfonds is het eerste project gesteund. Onze partner Advans kon met deze donaties:

   10.000 mondkapjes uitdelen
   10.000 handschoenen uitdelen
   500+ emmers gevuld met beschermingsmaterialen uitdelen
   500+ zeeppompjes uitdelen

Medewerkers van Advans brengen deze materialen rond bij klanten en gemeenschappen in Nigeria. Ook kunnen alle klanten van Advans uitstel van betaling krijgen op hun leningen.

 
Volg ons ook op