De feestdagen zijn ook een moment om terug te kijken: lees ons jaaroverzicht, luister naar de podcast of kijk naar de webinar over microkrediet.

Wij wensen u een hele fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar!

De feestdagen zijn ook een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. 2020 was een gek jaar. De gevolgen van het coronavirus waren overal merkbaar. Ook bij Oikocredit. Wij werken zoveel mogelijk vanuit huis en we missen het contact met onze collega’s, beleggers en leden. Maar ons werk staat niet stil. We proberen verbinding met elkaar te vinden via digitale OikoTalks en de algemene ledenvergaderingen. In het Oikocredit Nederland jaaroverzicht kijken we terug op alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

 

Tijdens de Week van het Microkrediet vroegen we aandacht voor de impact van microkrediet op de levens van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. En met groot succes! Want met meer dan 1.500 locaties door heel Nederland kunnen we met recht zeggen dat we de grootste tentoonstelling van Nederland over microkrediet hebben gemaakt.

In lokale media (van Radio Zwolle tot het Haarlems Weekblad) is veel bericht over de Week van het Microkrediet. En we zijn overweldigd door alle leuke reacties die we van deelnemers kregen. Wij kijken terug op een succesvolle week met hartverwarmende reacties. Dus iedereen die een poster op het raam heeft geplakt: bedankt! 

 

Wij zijn blij om weer een nieuwe partner te verwelkomen! Sinds deze maand is Aspiria partner van Oikocredit: een digitale kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Mexico.

Via hun online platform kunnen kleine bedrijven snel en eenvoudig financiering krijgen. Leningen waarvoor ze bij veel traditionele banken niet in aanmerking komen.

 

Ook dit jaar is het verhaal over Asha's droom om een eigen naaiatelier te openen weer op de radio te horen tijdens de Top2000. Waarom we dit doen? Onze collega Margreet Fros vertelt bij Ster waarom wij juist tijdens de Top 2000 op Radio 2 adverteren.

 

De derde aflevering van onze podcast is vanaf nu te luisteren. Deze keer praat directeur Eric Holterhues over microkrediet, de impact van microkrediet en de Week van het Microkrediet. Vergeet ons niet te volgen op Spotify of beoordeel de podcast in iTunes.  

 

Tijdens de Week van het Microkrediet gaven we een webinar over microkrediet. Dit ging echt over de basis van microkrediet. Webinar gemist? Niet getreurd, want deze is vanaf nu terug te zien via ons YouTube-kanaal. 

👉 Tip: deel deze webinar met vrienden of kennissen, zodat meer mensen weten hoe microkrediet werkt én hoe ze via Oikocredit Nederland zelf mee kunnen doen! 

 
Volg ons ook op