Nieuws

Nieuwe investering in online mkb-kredietverstrekker Aspiria uit Mexico

Nieuwe investering in online mkb-kredietverstrekker Aspiria uit Mexico

sig3iigl7sjetmwlzyal.jpg08 december 2020

Aspiria is een digitale kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Mexico. Via hun platform kunnen kleine bedrijven snel en eenvoudig financiering krijgen, die ze bij traditionele banken niet krijgen. Hiermee kunnen ze hun bedrijf verder laten groeien.

Oikocredit heeft een minderheidsbelang verworven in Aspiria. Rodrigo Villalta, Equity Officer bij Oikocredit: “We zijn trots om aandeelhouder te worden van Aspiria. Mexicaanse mkb’s leveren een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling en het creëren van banen. We zijn blij dat we op deze manier sociale impact in Mexico verder kunnen ondersteunen.”

Aspiria_Guillermo_Mario.jpg

Guillermo Hernandez & Mario Di Vece van Aspiria

Over Aspiria
Aspiria is in 2015 gestart en heeft tot nu toe duizenden leningen verstrekt aan bedrijven in heel Mexico. Met hun digitale technologieën, data-analyse en kwalitatieve service ondersteunen ze hun klanten. Guillermo Hernandez, CEO en medeoprichter van Aspiria: “Bij Aspiria zijn we erg verheugd dat we Oikocredit aan boord hebben. Het mkb in Mexico heeft als gevolg van de coronapandemie voor grote uitdagingen gestaan ​​en heeft behoefte aan gezonde financiële diensten. We kijken ernaar uit om een ​​groot aantal MKB-bedrijven te blijven bedienen en duizenden banen in het land te helpen creëren."

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht