Impact Report 2020 | Kwartaalcijfers juli 2020

We zijn blij verrast door alle reacties op onze corona-actie. We willen alle donateurs nogmaals bedanken voor hun gulle bijdrage: in totaal hebben we meer dan € 50.000 opgehaald! De helft van dit bedrag komt ten goede aan het CORONA-SOLIDARITEITSFONDS. Hiermee hebben 38 Oikocredit-partners kleinschalige ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika geholpen door onder meer mondkapjes en desinfecteermiddelen voor hen te kopen. Ondernemers zoals Loice uit Kenia zijn hier enorm mee geholpen. In een video vertelt Loice hoe de donaties haar geholpen hebben tijdens de coronacrisis.

De andere helft van dit bedrag wordt gebruikt om het werk van Oikocredit bekend te blijven maken bij een breed publiek. Zo hebben we een spreekbeurtpakket, e-learning en informatiepakket voor een profielwerkstuk ontwikkeld.

Bekijk meer verhalen over de impact van het corona-solidariteitsfonds op onze website.

 

Elk jaar publiceren we ons Impact Report met daarin de sociale impact die we hebben met onze investeringen. In 2019 hebben we 38,2 miljoen mensen bereikt, waarvan 86% vrouw is en 63% op het platteland woont. Daarnaast hebben we kunnen investeren in 1,1 miljoen midden- en kleinbedrijven (MKB's). 

Op 8 oktober 17:00 organiseert Oikocredit international een webinar (Engelstalig) over de impact van Oikocredit en hoe onze partners ondersteunt worden tijdens de coronacrisis. Als belegger in het Oikocredit Nederlands Fonds kunt u hier ook aan deelnemen. Inschrijven kan hier

Dit Impact Report gaat over 2019, voordat de wereld te maken kreeg met de coronapandemie.

 

Zoekt uw (klein)kind nog een onderwerp voor een schoolopdracht? Kinderen op de basisschool konden al een spreekbeurtpakket over microkrediet downloaden. Maar vanaf nu is er ook voor middelbare scholieren een informatiepakket over microkrediet beschikbaar. In dit pakket voor een profielwerkstuk is een extra handig hoofdstuk met discussieonderwerpen te vinden.

Is dit iets voor uw (klein)kind? Tip haar/hem dan over dit interessante en makkelijk te gebruiken pakket. Eenvoudig te downloaden via onze site.

 
Volg ons ook op