Ondernemersverhalen

Virginia Colombia

Virginia Eigenaresse bakkerij

Virginia Gómez, eigenaresse bakkerij Colombia

Zes jaar geleden kochten Virginia Gómez en haar man Daño Figueroa een bakkerij. Het Colombiaanse echtpaar gaf direct een nieuwe impuls aan de bakkerij, door te beginnen met het verkopen van kaas, snoep en lang houdbare producten.

Een jaar geleden besloot het stel zich aan te sluiten bij Oikocreditpartner Crezcamos, een microfinancieringsinstelling die als betrouwbaar bekend staat in de regio. Met een lening via hen konden Virginia en Daño nieuwe machines voor de bakkerij en koelsystemen voor de kaas kopen. Met deze investering willen ze het productaanbod nóg verder uitbreiden.

Ook investeren in ondernemers als Virginia en Daño? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."