Ondernemersverhalen

Tita Filipijnen

Tita Naaister

Tita Olivas, naaister Filipijnen

Met acht kinderen is er altijd een gezellige drukte in het huis van de Filipijnse Tita Olivas. Om ervoor te zorgen dat ze allemaal naar school konden, vroeg Tita een lening aan via Oikocredit. Toen ze deze lening kreeg kocht Tita materialen zodat ze, naast haar werk als schoonmaakster, meer geld kon verdienen met naaien. En met succes! Dat maakt dat Tita Olivas blij en dankbaar is dat dankzij de lening haar kinderen kunnen studeren.

Ook investeren in ondernemers als Tita? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."