Ondernemersverhalen

Teresia Kenia

Teresia Verkoopster

Teresia, Verkoopster Kenia

Stel je voor dat je naar een kostschool gaat. Dan neem je graag persoonlijke spulletjes van thuis mee. Keniaanse kinderen die naar een internaat gaan, krijgen daarom vaak een koffer waarin ze deze aandenkens aan thuis kunnen bewaren.

Teresia Muiruri verkoopt deze zogeheten kostschoolkoffers. Hiervoor koopt de 54-jarige weduwe onbewerkte metalen platen in en vervolgens huurt Teresia vakmannen in die er koffers van maken. Dankzij een lening via Oikocredit kon Teresia meer metalen platen inkopen, zodat ze meer voorraad had en kon groeien met haar bedrijfje. En met succes, want Teresia’s kinderen kunnen naar school: haar zoon studeert voor computer engineering en haar dochter start binnenkort ook met een universitaire studie!

Ook investeren in onderneemsters als Teresia? Dat kan hier

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."