Ondernemersverhalen

Sinforiano Paraguay

Sinforiano Boer

Sinforiano Cañiza, boer Paraguay

Sinforiano Cañiza en zijn vrouw Leonsia verbouwen zowel cassave als bonen, maar de grootste bron van inkomsten komt uit hun citroenverbena-gewas (zie foto). Het Paraguayaanse stel is al zo’n 20 jaar lid van coöperatie La Nortena, partner van Oikocredit: “Dit hielp ons om te investeren in ons bedrijf en om de universitaire opleidingen van onze kinderen te kunnen betalen”, zo vertelt Leonsia. Een ander groot voordeel van aangesloten zijn bij deze Oikocreditpartner is het delen van kennis tussen ondernemers, vinden Sinforiano en Leonsia. Zo biedt lenen via Oikocredit méér dan enkel financiële hulp.

Ook investeren in ondernemers als Sinforiano? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."