Ondernemersverhalen

Seraphine Burkina Faso

Seraphine Winkeleigenaresse

Seraphine, winkeleigenaresse Burkina Faso

Op de markt in Tenkodogo, een stad in Burkina Faso, is de winkel van Seraphine Minoungou te vinden. Hier verkoopt de onderneemster de meest kleurrijke stoffen en pagnes – traditionele kleding die vrouwen veel dragen in het West-Afrikaanse land.

De man van Seraphine heeft ook een eigen bedrijfje. Het stel heeft allebei voor hun eigen onderneming een lening lopen via Oikocredit en sindsdien floreren hun bedrijfjes als nooit tevoren! De impact die dat heeft op hun dagelijks leven is dan ook groot: zo maken Seraphine en haar man zich minder zorgen over de toekomst van hun zes schoolgaande kinderen, bijvoorbeeld.

Ook investeren in ondernemers als Seraphine? Dat kan hier

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."