Ondernemersverhalen

Salete Brazilië

Microkrediet ondernemersverhaal Salete, Brazilië

Het begon allemaal met één naaimachine, 37 jaar geleden.

Salete, Brazilië

Salete, eigenaresse naaiatelier Brazilië

Het is een drukke bedrijvigheid in het naaiatelier van Salete. Met op de achtergrond het geluid van naaimachines, gaat de 56-jarige Braziliaanse van start met haar verhaal: “Het begon allemaal met één naaimachine, 37 jaar geleden”. Hiermee maakte Salete feestjurken en pakken.

Toen ze ongeveer 20 jaar geleden haar eerste lening ontving via Oikocredit begon de groei van haar bedrijfje écht door te zetten. Vandaag de dag heeft de onderneemster tien medewerkers in dienst. Haar man werkt ook in haar atelier, maar: “Ik ben de baas. Ik neem de beslissingen en ik neem alle initiatieven”. Daarnaast hebben vijf oud-medewerkers van Salete nu ook hun eigen bedrijfje: “Ik ben blij dat ik hen heb kunnen helpen met de opstartfase van hun eigen naaibedrijfje. Ik voel me alsof ik de moeder ben van hun ondernemingen. Mijn missie is dan ook om de kennis en ervaring die ik in huis heb door te geven aan anderen, zodat meer mensen een beter leven kunnen krijgen!”

En dat sluit mooi aan bij de dromen die Salete voor de toekomst heeft: “Ik zou graag nog meer willen groeien met mijn atelier, zodat ik meer mensen een baan aan kan bieden en zo nog meer mensen kan helpen”, sluit ze haar inspirerende verhaal af.

Ook investeren in ondernemers als Salete? Dat kan hier