Ondernemersverhalen

Rosangela Brazilië

Rosangela Naaister

Rosangela, maakt hondenmanden Brazilië

Tien jaar geleden begonnen Rosangela (47) en Valmir (49) met het maken van pantoffels, in een klein kamertje in huis. Toen zes jaar geleden de huisdierenmarkt enorm groeide, voegde het Braziliaanse echtpaar hondenmanden aan het assortiment toe. Een goede keuze, want inmiddels hebben Rosangela en Valmir drie medewerkers in dienst én is er een aparte werkplaats naast het huis.

De zaken gaan inmiddels dus goed. Een hele opluchting, want er waren tijden dat het stel de eindjes niet aan elkaar konden knopen. Reguliere banken wilden geen lening verstrekken. Via Oikocredit kon het echtpaar wél hun eigen bedrijfje opstarten, waardoor hun twee kinderen nu kunnen studeren!

Ook investeren in ondernemers als Rosangela? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."