Ondernemersverhalen

Norma Ecuador

Norma Bosques, Ecuador

Norma Monar Bosques, eigenaresse wolwinkel Ecuador

Het leven van een single ouder gaat niet altijd over rozen. En al helemaal niet als je in je eentje moet zorgen voor drie pubers van 11, 15 en 17 jaar oud. De Ecuadoraanse Norma Monar Bosques kan erover meepraten. Want wát wilde ze haar kinderen graag een goede start in het leven bieden: gezonde voeding, onderdak en uiteraard scholing.

Maar het leven van Norma en haar drie kinderen is veranderd. Norma staat nu stralend achter de toonbank van haar wolwinkel Tejidos Salomé (vernoemd naar haar jongste dochter). De 35-jarige is trots op wat ze op heeft gebouwd met een microkrediet via Oikocredit: “Ik vind het leuk wat ik doe. En ik ben er goed in”. Zo goed zelfs dat de goedlachse Ecuadoraanse nu aan vijf vrouwen werk op uurbasis biedt. Een van hen vertelt: “Ik was huisvrouw en had nog nooit een eigen inkomen gehad. Nu kan ik ook bijdragen aan het onderhoud van ons gezin”.

Een andere startende ondernemer een toekomst bieden? Investeer in mensen zoals Norma.

Het uitgebreide verhaal van Norma staat in de nieuwe OikoVisie. Benieuwd? Lees hem online of meld u hier aan voor de papieren versie.  

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4