Nieuws

DataChecker stelt zich voor

DataChecker stelt zich voor

datachecker_logo.jpg07 april 2022

Om onze beleggers te (her)identificeren werken wij samen met het bedrijf DataChecker. DataChecker is voor vele beleggers een onbekende naam. In een kort interview vertelt Björn van DataChecker meer over hun werk. 

Veel beleggers kennen jullie niet. Kun je ons iets meer vertellen over het werk van DataChecker?

Wij bestaan al meer dan 10 jaar en helpen veel bedrijven in Nederland, België en Groot-Brittannië met het identificeren van hun klanten. Onze naam is bij veel mensen niet bekend, omdat onze diensten vaak worden aangeboden onder de naam van het bedrijf waar wij voor werken.  Wij helpen vooral banken of andere financiële dienstverleners om hun klanten te identificeren, zoals we nu ook bij Oikocredit Nederland doen. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een soort gelijk project gedaan voor International Card Services (ICS) een bedrijf dat binnen de ABN/AMRO groep valt. ICS biedt via de ANWB creditkaarten aan de ANWB leden.

Is deze online omgeving wel betrouwbaar?

Onze veilige online omgeving voldoet aan de ISO-normering en de AVG-voorwaarden. Wij zijn het verplicht naar onze klanten om persoonlijke informatie veilig te verwerken. Verder worden wij ook geauditeerd door een externe organisatie om te checken of wij voldoen aan de ISO-normering. Wij doen er dus alles aan om te zorgen dat de informatie die de beleggers van Oikocredit Nederland uploaden in onze online omgeving goed is beveiligd. Ook kan alleen Oikocredit Nederland deze gegevens inzien.

Wat doen jullie met de gegevens van onze beleggers? 

De persoonlijke data van de beleggers wordt nooit door ons opgeslagen. Wij verzamelen de persoonlijk data voor Oikocredit Nederland en houden deze informatie niet voor onszelf. Daarom verwijderen wij ook de persoonlijk informatie van de beleggers nadat Oikocredit Nederland het heeft verwerkt.

datachecker_logo

« Terug naar het nieuwsoverzicht