Nieuws

Nieuwste investering van Oikocredit in het Dominicaanse mkb

Nieuwste investering van Oikocredit in het Dominicaanse mkb

Banco Caribe.jpg08 april 2021

Oikocredit International investeert 150 miljoen RD (€ 2,23 miljoen) in Banco Caribe, een bank in de Dominicaanse Republiek met een sterke sociale missie.

Banco Caribe.jpg

Dennis Simó Alvarez (Algemeen voorzitter Banco Caribe) en Karina Vasquez (Investment Officer Latijns-Amerika bij Oikocredit)

Banco Caribe ondersteunt het midden- en kleinbedrijf (mkb) en mensen en gemeenschappen met lage inkomens in de Dominicaanse Republiek. Veel van deze mensen zijn zwaar getroffen door de coronapandemie. Door deze groepen nu te ondersteunen, kan Banco Caribe een positieve sociale impact maken op het herstel van de gevolgen van de coronapandemie.

Banco Caribe levert al 16 jaar verschillende bancaire diensten. Ze staan bekend om hun persoonlijke service en veelzijdige producten en diensten. Zo is Banco Caribe de grootste bank die leningen aanbiedt voor de aanschaf van tweedehands voertuigen. Naast financiering biedt Oikocredit technische ondersteuning aan Banco Caribe, bijvoorbeeld om de effecten van de investeringen van Banco Caribe te volgen en te meten. Dit helpt de bank om haar maatschappelijke doelen te bereiken.

Dennis Simó Alvarez, algemeen voorzitter van Banco Caribe: “Dankzij het partnerschap met Oikocredit krijgen we toegang tot het wereldwijde netwerk van Oikocredit en hun uitgebreide team. Hierdoor kunnen we nieuwe mkb-bedrijven aantrekken, banen creëren, onze mkb-portefeuille beter beheren en bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.​”

Karina Vasquez, Investment Officer Latijns-Amerika bij Oikocredit, vult aan: “Met deze investering wil Oikocredit Banco Caribe helpen de ontwikkeling van het mkb in de Dominicaanse Republiek te ondersteunen en helpen om gemeenschappen te bereiken die niet of nauwelijks toegang tot financiële diensten hebben. We zijn verheugd om met deze investering een ​​grotere sociale impact te genereren binnen de gemeenschappen die Banco Caribe bedient​”.

« Terug naar het nieuwsoverzicht