Nieuws

Vacature (GESLOTEN): Junior Medewerker Klantacceptatie

Vacature (GESLOTEN): Junior Medewerker Klantacceptatie

vacature.png29 september 2020

Als junior medewerker ga jij je binnen het team Customer Investment Operations zelfstandig toeleggen op het klantacceptatieproces (Customer Due Diligence).

Over de vacature

Bij Oikocredit Nederland werken we elke dag aan een betere wereld. We verzorgen de administratie en marketing van het Oikocredit Nederland Fonds, een impactbeleggingsfonds met ruim 14.000 beleggers. De omgeving waarin we werken verandert voortdurend en wij veranderen mee. Ook jij wilt bijdragen aan een rechtvaardiger wereld en je inzetten voor een optimale zorgvuldigheid in onze klantprocessen. Je streeft naar een optimale compliance van ons fonds met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

De functie

Als junior medewerker ga jij je binnen het team Customer Investment Operations zelfstandig toeleggen op het klantacceptatieproces (Customer Due Diligence). Je bent verantwoordelijk voor het KYC-proces en de samenstelling en doorlopende monitoring van klantdossiers. Daarnaast draai je als junior mee met de reguliere werkzaamheden van het team. Samen zorgen jullie voor optimale klantprocessen en -tevredenheid. Klantcontact is een uitgebreid onderdeel van je werk.

De junior medewerker werkt intensief samen met de andere vier leden van het team Customer Investment Operations en de overige vijf stafleden van Oikocredit Nederland. Je taken zijn:

 • Samenstellen en actualiseren van klantdossiers van zowel particuliere als zakelijke klanten, op juridisch en bedrijfseconomisch vlak
 • Monitoren van transacties en waar nodig actie ondernemen
 • Verzorgen van alle overige aspecten van de beleggers- en ledenadministratie, zoals registratie, betaalstromen en het behandelen van brieven en e-mails van beleggers en leden
 • Telefonisch contact met beleggers, leden en overige relaties

Profiel

Je bent assertief, daadkrachtig, analytisch en zorgvuldig. Je houdt ervan om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Je zet door tot je je resultaat hebt bereikt en daarvoor gebruik je je uitstekende communicatieve vaardigheden. Je werkt graag zelfstandig, en tegelijkertijd weet je wanneer je de samenwerking moet zoeken.

 • Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur rechten of economie
 • Je hebt affiniteit met financiële dienstverlening en/of compliance in het kader van de Wwft; werkervaring op het gebied van Customer Due Diligence is een pré
 • Je kunt je goed verplaatsen in de klant
 • Je bent in staat om je langdurig te focussen
 • Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
 • Je bent maatschappelijk betrokken
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken

 

Wat wij bieden

Werken bij Oikocredit Nederland betekent een bijdrage leveren aan onze missie en visie: mensen in lagelonenlanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika de kans bieden om hun leven duurzaam te verbeteren. Als junior medewerker maak je onderdeel uit van het team Customer Investment Operations.We bieden een dynamische werkomgeving, waarin klantgerichtheid en ondernemingszin centraal staan. Ons kantoor in Utrecht is centraal gelegen, vlakbij NS-station Vaartsche Rijn.

We bieden een salaris conform de CAO van de Protestantse Kerk in Nederland, reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling.

Interesse?

Stuur dan een recent CV met motivatie naar nederland@oikocredit.nl. De sollicitatieperiode sluit op 15 oktober aanstaande. Meer informatie is verkrijgbaar bij Carla Westerbaan, via telefoon (030 234 10 69) of per e-mail (cwesterbaan@oikocredit.nl).  

Over Oikocredit

Oikocredit is een van de grootste social impact investeerders ter wereld. Door middel van financiering van organisaties die actief zijn met microfinanciering, landbouw en duurzame energie zet Oikocredit zich in om het leven van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika duurzaam te verbeteren.

Oikocredit financiert deze organisaties door beleggingsgeld aan te trekken via steunverenigingen in 13 landen in Europa en Noord-Amerika. Met meer dan 6000 aangesloten leden zijn wij als Oikocredit Nederland wereldwijd de grootste steunvereniging van Oikocredit. Ons doel is om het internationale werk van Oikocredit in Nederland te promoten en beleggers uit te nodigen om hun geld toe te vertrouwen aan het Oikocredit Nederland Fonds, dat inmiddels meer dan 14.000 beleggers heeft.

Voor meer informatie over Oikocredit Nederland kijk op www.oikocredit.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Vacature klantacceptatie.png

« Terug naar het nieuwsoverzicht