Nieuws

Impact Report 2020 gepubliceerd

Impact Report 2020 gepubliceerd

08 september 2020

Oikocredits Impact Report is vandaag gepubliceerd. Het rapport biedt inzicht in Oikocredits sociale impact tot en met 2019.

De hoogtepunten uit het rapport:

  • Onze inclusieve-financieringspartners hebben 38,2 miljoen klanten bereikt en 1,1 miljoen midden- en kleinbedrijven (MKBs)
  • 86% van de klanten bereikt door onze inclusieve-financieringspartners is vrouw, en 63% woont op het platteland
  • Meer dan 557.000 boeren werden bereikt door Oikocredits landbouwpartners
  • Duurzame-energiepartners boden 52.000 huishoudens toegang tot duurzame energie
  • € 0,7 miljoen besteed aan capaciteitsopbouw

Kawien Ziedses des Plantes, Oikocredits Global Social Performance Specialist: “Het rapport is een rapport is een weergave van wat er is gebeurd in termen van impact, hoeveel mensen we hebben kunnen bereiken via onze partners en de activiteiten die we als Oikocredit hebben ondernomen."

Het Impact Report 2020 brengt ook in kaart hoe de impactresultaten van Oikocredit linken aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties, en het beschrijft voorbeelden van partners en verhalen van eindklanten.

Kawien: "Het gaat om verantwoording, doen we ook wat we zeggen dat we doen? Kunnen we verbeteren wat we doen? En het gaat om transparantie, het tonen van de details achter de cijfers. "

Het Impact Report beschrijft informatie en verhalen van partners en klanten tot en met december 2019, dus voordat de wereld te maken kreeg met de coronapandemie.

Download het Impact Report 2020 >

Meer feiten & cijfers bekijken >

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 2020.pdf6,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug naar het nieuwsoverzicht