Nieuws

Uitkering dividend

Uitkering dividend

Corona update.png10 juli 2020

Op 10 juli 2020 is het dividend over het beleggingsjaar 2019 uitgekeerd aan beleggers in het Oikocredit Nederland Fonds.

Hoogte van het dividend

Door de leden van de coöperatie Oikocredit is tijdens de algemene vergadering op 11 juni het dividendvoorstel van 0% geaccepteerd. Er wordt over 2019 geen dividend uitgekeerd. Dit betekent dat Oikocredit Nederland Fonds geen dividend zal uitkeren; hetzelfde geldt voor certificaten van aandelen. Lees meer over het dividend over 2019.

Geen beheerkosten

Tegelijkertijd wordt er eenmalig geen beheerkosten in rekening gebracht. Normaal zijn deze kosten 0,45%. Eric Holterhues, directeur Oikocredit Nederland: “Dit is een uniek gebaar, want de kosten lopen gewoon door." Lees meer over deze beslissing

Gevolgen corona

Oikocredit is het jaar 2020 sterk begonnen, met goede financiële resultaten over 2019. De ontwikkeling van de coronacrisis heeft de wereldwijde context waarin Oikocredit opereert drastisch veranderd. Lees hoe Oikocredit omgaat met de coronacrisis.

Hoe ontvangt u het dividendoverzicht?

Beleggers met een Mijn Oikocredit-account kunnen hun dividendoverzicht terugvinden in de documentenlijst in Mijn Oikocredit. Andere beleggers ontvangen het dividendoverzicht per mail. Indien u geen Mijn Oikocredit-account heeft en geen e-mail hebt ontvangen met uw dividendoverzicht, dan ontvangt u uw dividendoverzicht rond 20 juli per post.

« Terug naar het nieuwsoverzicht