Nieuws

Doneer aan het corona-solidariteitsfonds

Doneer aan het corona-solidariteitsfonds

Advans Nigeria corona solidariteitsfonds.jpg19 juni 2020

Oikocredit helpt tijdens de coronacrisis kleinschalige ondernemers in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika met o.a. mondkapjes en desinfectiemiddelen. En om het werk van Oikocredit bekend te blijven maken bij een breed publiek, kan Oikocredit Nederland extra giften goed gebruiken.

Advans Nigeria corona solidariteitsfonds.jpg

Van elke donatie komt de helft ten goede aan het corona-solidariteitsfonds. Daarmee worden mondkapjes, desinfectiemiddelen en andere beschermingsmaterialen aangeschaft voor personeel en klanten van partners van Oikocredit. De andere helft komt ten goede aan de vereniging Oikocredit Nederland. Doordat er dit jaar geen dividend wordt uitgekeerd ontvangt ook de vereniging veel minder inkomsten. Om het werk van Oikocredit bekend te blijven maken bij een breed publiek, kan de vereniging extra giften goed gebruiken.

Doneren kan via oikocredit.nl/corona-actie.

Oikocredit’s Corona-Solidariteitsfonds

Overal ter wereld neemt men maatregelen om de verspreiding van coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Bedrijven mogen bijvoorbeeld alleen open als er mondkapjes gedragen worden of als er voldoende ontsmettingsmiddelen, zoals handzeep, op voorraad zijn. Veel kleine bedrijven in Afrika, Azië en Latijns-Amerika hebben financieel moeite om aan deze regelgeving te voldoen. Met gevolg dat een onderneming gesloten blijft. En voor landen waar geen sociaal vangnet is om op terug te vallen, zoals dat in Nederland wel het geval is, betekent een dag geen werk ook direct een dag geen inkomsten. Om hen te steunen, heeft Oikocredit International Support Foundation (waarmee Oikocredit capaciteitsopbouw financiert) een speciaal corona-solidariteitsfonds ingericht. Met het solidariteitsfonds wil Oikocredit in deze noodsituatie eindklanten – de ondernemers – van microfinancieringspartners ondersteunen bij het aanschaffen van beschermings- en desinfecteermaterialen. Zo voldoen micro- en kleine ondernemingen aan nieuwe, lokale regelgeving en kunnen hun bedrijven openblijven.

Dankzij donaties aan dit noodfonds kon Oikocreditpartner Advans (Nigeria):

  • Meer dan 10.000 mondkapjes uitdelen
  • Minstens 10.000 handschoentjes uitdelen
  • 500+ emmers (gevuld met beschermingsmaterialen) uitdelen
  • 500+ handwasmiddelen uitdelen

Advans-medewerkers hebben dit alles rondgebracht bij klanten en gemeenschappen in o.a. de regio’s Lagos, Ilorin, Ibadan en Saki.

De noodzaak van donaties aan de vereniging Oikocredit Nederland

Oikocredit ontwikkelingsvereniging Nederland ontvangt inkomsten uit lidmaatschappen, schenkingen, nalatenschappen en de beheervergoeding die normaal gesproken ingehouden wordt op het dividend. Doordat Oikocredit Nederland dit jaar geen beheervergoeding in rekening brengt, betekent dat minder inkomsten voor de vereniging Oikocredit Nederland.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht