Nieuws

Ontwikkelingen rond coronavirus

Ontwikkelingen rond coronavirus

Corona update.png16 maart 2020

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus COVID-19, werken de medewerkers van Oikocredit Nederland zo veel mogelijk thuis. Dit heeft als gevolg dat er minder medewerkers op kantoor aanwezig zijn om de telefoon te beantwoorden.

Als u contact met ons wilt opnemen, raden we u aan om dat te doen via email: nederland@oikocredit.nl. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Het kantoor is bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

5 vragen & antwoorden
Met de wereldwijde ontwikkelingen, is er een toenemende onzekerheid over de gevolgen van de pandemie. Eric Holterhues, directeur van Oikocredit Nederland, geeft antwoord op een aantal vragen over de situatie:

1. Heeft Oikocredit last van de onrust op de financiële markten?
"Het Oikocredit Nederland Fonds belegt in Oikocredit. Dit is niet beursgenoteerd en de organisatie houdt zelf ook geen beleggingen aan in beursgenoteerde aandelen.”

2. Verliest mijn belegging zijn waarde?
"Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds. Het geldt altijd dat er risico’s zijn verbonden aan beleggen. Dus ook aan een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds, zoals is beschreven in het prospectus. Of, en in welke mate, deze risico’s worden beïnvloed door de huidige situatie in de wereld als gevolg van de corona-pandemie, is op dit moment moeilijk te beoordelen."

3. Wat zijn de gevolgen wereldwijd?
"De investeringsportefeuille van Oikocredit is verdeeld over bijna 600 partners in een groot aantal landen wereldwijd. Oikocredit monitort de economische ontwikkelingen, en de genomen maatregelen, als gevolg van de coronapandemie uiteraard zorgvuldig. We volgen de situatie samen met onze medewerkers in de regio’s op de voet. We houden contact met onze partners en helpen hen indien mogelijk."

4. Welke invloed heeft het coronavirus op Oikocredits partners en hun klanten?
"De medewerkers die de relaties met onze partners onderhouden, monitoren de lokale situatie nauwkeurig, waarbij de gezondheid en veiligheid van Oikocreditmedewerkers en partners wereldwijd vooropstaat. Het is nog te vroeg om te beoordelen wat de gevolgen van de pandemie zijn in alle markten waarin we als Oikocredit werken."

5. Hoe zit het met thuiswerken en privacy?
“Ook op de thuiswerkplekken wordt door de medewerkers uiteraard gewerkt volgens onze standaardprotocollen en -richtlijnen, waarbij we dezelfde zorgvuldigheid betrachten voor het omgaan met klantgegevens.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht