Nieuws

Investering in koffie van 4.000 kleinschalige koffieboeren

Investering in koffie van 4.000 kleinschalige koffieboeren

22 mei 2019

Oikocredit investeert 4,7 miljoen USD in Caravela Coffee. Caravela koopt koffie van 4.000 –voornamelijke – kleinschalige koffieboeren in acht Latijns-Amerikaanse landen. De koffie wordt verkocht aan specialty-koffie-branders in 27 landen.

De marktprijs voor koffie is momenteel te weinig voor koffieboeren om rond van te kunnen komen. Er is zelfs sprake van een historisch dieptepunt. Ondanks deze blijvende, dalende marktprijs voor koffie, blijft Caravela koffieboeren een prijs betalen die ver boven de productiekosten liggen. "Met Oikocredit delen we dezelfde visie om positieve impact te genereren voor de hele koffie-industrie. We kijken uit naar dit nieuwe partnerschap", licht Alejandro Cadena, medeoprichter en CEO van Caravela, toe.

Training

Caravela biedt de boeren toegang tot de internationale koffiemarkt, maar ook training en technische assistentie. En, “Met Oikocredit als aandeelhouder hebben we een sterke partner die ons kan helpen om te blijven innoveren en groeien", zegt Giancarlo Ghiretti, medeoprichter en CFO van Caravela.

Over Caravela

In 2000 werd Caravela opgericht door twee Colombiaanse ondernemers, Giancarlo Ghiretti en Alejandro Cadena. In 19 jaar tijd heeft het bedrijf een sterk team van 175 medewerkers van 15 verschillende nationaliteiten opgebouwd. Caravela focust zich op het dichten van de kloof tussen zogeheten specialty-koffiebranders en kleine koffieboeren. Daarbij zijn ze gericht op kwaliteit, transparantie en duurzame relaties op lange termijn.

Lees hier het volledige persbericht (Engelstalig). 

« Terug naar het nieuwsoverzicht