Nieuws

FACTSHEET: MKB in Vietnam

FACTSHEET: MKB in Vietnam

08 april 2019

Minister-president Rutte reist samen met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat tussen 7 en 12 april 2019 af naar Vietnam voor een handelsmissie.

Huidige situatie

Vietnam beleefde de afgelopen twintig jaar een enorme economische opmars. En ondanks opmerkelijke resultaten bij het terugdringen van armoede blijven er serieuze uitdagingen bestaan, zoals inkomensverschillen en sociaaleconomische achterstanden van etnische minderheden en andere kwetsbare groepen.

De rol van het Midden en Kleinbedrijf

De rol van het midden- en kleinbedrijf in de economie van Vietnam is erg belangrijk. Volgens statistieken van het Vietnamese Ministerie van Planning en Investeringen (MPI) dragen mkb-ondernemingen 40-50% bij aan het bnp. Op basis van onderzoek van de Economische en Sociale Commissie van de Verenigde Naties voor Azië en het Pacifische gebied hebben mkb-ondernemingen 77% van de Vietnamese beroepsbevolking in dienst. 

Oproep

Daarom roepen wij deelnemers van deze handelsmissie op om tijdens hun bezoek ook aandacht te geven aan kredietverlening van micro- en mkb-ondernemers in Vietnam.

Waarom? Download en lees hier de volledige factsheet over Vietnam.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Factsheet MKB in Vietnam.pdf1,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug naar het nieuwsoverzicht