Nieuws

Oikocredit investeert in betere toegang tot de woningmarkt in India

Oikocredit investeert in betere toegang tot de woningmarkt in India

sitara.png22 maart 2019

Oikocredit investeert in betere toegang tot de woningmarkt voor Indiërs met een laag inkomen. Samen met 4 andere organisaties investeren we INR 670 miljoen (meer dan 8,5 miljoen euro) in Sitara.

Shruti Gonsalves, CEO bij Sitara: "We zijn erg blij met deze investering, omdat we de kans krijgen om de activiteiten van [Sitara] verder te ontwikkelen."

Deze investering doet Oikocredit om de toegang tot de woningmarkt in India voor mensen met een laag inkomen te bevorderen. Sitara is momenteel actief in zeven regio's in India en zal de investering van Oikocredit gebruiken om haar positie in bestaande gebieden te versterken en strategisch uit te breiden naar andere staten.

Over Sitara

Sitara (SEWA Grih Rin Limited) maakt gebruik van een innovatief systeem om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen om toegang te krijgen tot betaalbare woningen. Het bedrijf heeft een speciale focus op het bevorderen van de landrechten van vrouwen.

De investering wordt samen met Omidyar Network India, HDFC Life Insurance, HDFC Holdings Ltd. en Women's World Banking gedaan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht