Ondernemersverhalen

Neang Cambodja

Neang Ron, maakt bezems, Cambodja

Neang, maakt bezems Cambodja

Er is veel armoede in Cambodja. De meeste mensen werken in de landbouw of kledingindustrie, en daarnaast zijn veel mensen met een zeer laag inkomen actief als micro-ondernemer. Om deze mensen de kans te geven zélf een beter bestaan op te bouwen, investeert Oikocredit in lokale partners zoals de Cambodjaanse microfinancieringsinstelling Kredit.

Want als een microkrediet-ondernemer zijn of haar bedrijf kan laten groeien en mensen in dienst moet nemen, dan bereik je zo nog veel meer mensen. Dat was ook het geval bij de Cambodjaanse Neang Ron. Zij maakt nu, samen met 9 andere vrouwen, deel uit van een team dat bezems maakt voor microkrediet-ondernemers Mao en Phal. Dit echtpaar kon met de lening de materialen kopen om bezems te maken, en groeiden uit tot een onderneming met 10 medewerkers. De vrouwen kunnen vanuit huis werken, als ze dat willen. 

Zo raakt microkrediet niet de levens van één ondernemer en zijn/haar gezin, maar ook dat van zijn/haar medewerkers. Ook investeren in microkrediet-ondernemers? Dat kan hier

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4