Ondernemersverhalen

Melisa Argentinië

Melisa Ontwerpster

Melisa Rocio Tapia, ontwerpster Argentinië

De ontwerpstudio van Melisa Rocio Tapia en haar moeder Marcela is een echt familiebedrijfje. Met veel enthousiasme ontwerpen moeder en dochter kleding en schoenen, en maakt Melisa ook nog eens prachtige schilderijen en keramieken.

De Argentijnse onderneemsters konden hun creativiteit kwijt in hun bedrijfje dankzij een lening via Oikocredit. Naast een lening volgden moeder en dochter via Oikocredit ook trainingen over ondernemerschap. Heel leerzaam, want Melisa had eerst de neiging haar zelfontworpen producten tegen een te lage prijs aan te bieden.

Inmiddels loopt de ontwerpstudio van Melisa en Marcela goed. Melisa studeert nu zelfs, naast haar werk, voor kunstdocente!

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Melisa? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."