Ondernemersverhalen

Marlene Paraguay

Marlene Restauranteigenaresse

Marlene Ortiz, eigenaresse restaurant Paraguay

Al van jongs af aan wist de 23-jarige Marlene Belèn Fleitas Ortiz dat ze wilde ondernemen. Toen de Paraguayaanse Marlene in aanmerking kwam voor microkrediet, investeerde ze dat dan ook in haar eigen fastfoodrestaurant. Met het microkrediet kon ze een bar bouwen én voorraad inkopen.

De bar in haar restaurantje is voornamelijk ’s avonds drukbezet. Marlene vindt het fantastisch om eigen baas te zijn, want als alleenstaande moeder kan ze kan nu meer tijd doorbrengen met haar zoontje van twee! Marlenes droom is om ooit haar eigen keten fastfoodrestaurants te hebben.

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Marlene? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."