Ondernemersverhalen

Mamounata Burkina Faso

Mamounata Weefster

Mamounata, Weefster Burkina Faso

Maak kennis met Mamounata Ouedraogo uit Burkina Faso. Ze is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Al sinds Mamounata van school af komt, werkt ze als weefster. Eerst als leerling-weefster bij iemand in dienst en later, toen ze een weefgetouw kreeg, voor zichzelf.

Nu heeft de Afrikaanse onderneemster maar liefst vijf weefsters in dienst. En dankzij een lening via Oikocredit kon ze grote hoeveelheden draad inkopen. Mamounata blijft ambitieus. Zo wil ze graag een tweede microkrediet om nog meer weefgetouwen te kopen, en: “met het geld dat ik verdiend heb met het verkopen van handgemaakte kleden heb ik een restaurantje geopend en die zou ik graag uit willen breiden!”

Ook investeren in ondernemers als Mamounata? Dat kan hier

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."