Ondernemersverhalen

Lupe Ecuador

Lupe Eigenaresse cacaoplantage

Lupe, eigenaresse cacaoplantage Ecuador

In het prachtige Ecuador ligt de cacaoplantage van Guadalupe (Lupe) Intriago en haar man. Om een betere, en eerlijkere, prijs voor de cacao te krijgen sloot ze zich aan bij coöperatie Fortaleza del Valle. Via deze Oikocreditpartner kon Lupe haar cacao exporteren, ontving ze een betere – en eerlijkere – prijs, kon ze terugvallen op technische ondersteuning en kon ze een lening aanvragen om haar bedrijfje verder te op en uit te bouwen. Alles ging goed, tót er in 2015 een grote tegenslag kwam.

Verder lezen >

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."