Ondernemersverhalen

Lupe Ecuador

Microkrediet ondernemersverhaal Lupe, Ecuador

Een aardbeving verwoestte een deel van mijn huis en cacaoplantage. Dankzij een microkrediet lukte het mij om er weer bovenop te komen en droom ik weer van een toekomst voor mij en mijn gezin.

Lupe, Ecuador

Lupe, eigenaresse cacaoplantage Ecuador

In het prachtige Ecuador ligt de cacaoplantage van Guadalupe (Lupe) Intriago en haar man. Om een betere, en eerlijkere, prijs voor de cacao te krijgen sloot ze zich aan bij coöperatie Fortaleza del Valle. Via deze Oikocreditpartner kon Lupe haar cacao exporteren, ontving ze een betere – en eerlijker – prijs, kon ze terugvallen op technische ondersteuning en een lening aanvragen om haar bedrijfje verder uit te bouwen. Alles ging goed, tót er in 2015 een grote tegenslag kwam.

Verwoestende aardbeving
Een aardbeving verwoestte toen niet alleen het huis van Lupe en haar familie, ook hun cacaoplantage werd grotendeels geruïneerd. Zo was er schade aan de wortels van de cacaoplanten en kon het irrigatiesysteem niet meer gebruikt worden. Het was een flinke klap voor de 44-jarige Lupe uit Ecuador. Want hoe moest het nu met het afbetalen van de lening, terwijl de gewassen verwoest waren en Lupe, haar man en hun drie kinderen geen dak meer boven hun hoofd hadden?

Herstel
Oikocreditpartner Fortaleza del Valle schoot Lupe te hulp – ze kreeg een jaar uitstel van betaling. En dat niet alleen: de coöperatie stuurde ook een hulpteam naar Lupe toe om de schade aan de cacaoplantage zoveel mogelijk te herstellen.

Door terug te vallen op hun financiële reserves en met de hulp van Fortaleza lukt het Lupe weer om er bovenop te komen en durft ze weer te dromen van de toekomst voor zichzelf en haar gezin!

Ook investeren in ondernemers als Lupe? Dat kan hier.