Ondernemersverhalen

Lilian Kenia

Lilian Winkeleigenaresse

Lilian Chacha, winkeleigenaresse Kenia

Er was een tijd dat het een worsteling was voor Lilian Mercy Chacha om voldoende brood op de plank te krijgen. Vandaag de dag durft de 50-jarige Keniaanse, getrouwd en moeder van een zoon, weer te dromen van de toekomst. Met een lening via Oikocreditpartner JCS had Chacha namelijk het benodigde kapitaal om haar bedrijfje – ze verkoopt knitwear en andere kledingstukken aan de modegroothandel – uit te breiden.

Een paar jaar geleden is het gebouw van waaruit Lilian haar bedrijfje runde platgebrand. De Keniaanse had drie maanden geen inkomsten en kon daarom een deel van haar lening niet terugbetalen. Oikocreditpartner JCS heeft dat deel van de lening toen kwijtgescholden.

En Lilians droom? Zelf distributeur in de modebranche worden en genoeg geld hebben om de bouw van haar huis af te ronden.

Ook investeren in ondernemers als Lilian? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."