Ondernemersverhalen

Laurete Brazilië

Laurete eigenaresse bakkerij en restaurant

Laurete Bittencourt, eigenaresse bakkerij en restaurant Brazilië

Bij Laurete Antunes Bittencourt (46) ruikt het altijd lekker. Dankzij een lening via Oikocredit kon Laurete namelijk ovens en andere benodigdheden kopen om haar eigen grill-afhaalrestaurant op te starten. Twee jaar later kwam daar haar bakkerij bij: “dankzij leningen kon ik uitbreiden en meer medewerkers aannemen”. Inmiddels heeft de Braziliaanse 5 medewerkers in dienst.

De man van Laurete werkt bij een autospuiterij en helpt haar in de weekenden mee. Het stel heeft twee kinderen en het gezin kan nu financieel goed ronkomen. Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Laurete? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."