Ondernemersverhalen

Kok Cambodja

Kok Mandenmaker

Kok Saran, mandenmaker Cambodja

De 33-jarige Kok Saran is mandenmaker. Toen Kok (getrouwd en twee kinderen) een paar jaar geleden lid werd van Oikocreditpartner Kredit kon hij dankzij microkrediet materialen kopen om zijn mandenmakersbedrijfje uit te breiden én kippen kopen om hiemee extra inkomen te genereren. Via Oikocredit kreeg Kok daarnaast een training hoe hij dit zo goed en duurzaam mogelijk aan kon pakken.

De leningen hebben een enorme impact gehad op het leven van Kok en zijn gezin: het inkomen van de familie is met wel 70% toegenomen. Kok droomt dat zijn kinderen een goede opleiding kunnen volgen, en die droom lijkt nu uit te kunnen komen!

Ook investeren in ondernemers als Kok? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."