Ondernemersverhalen

Khut Cambodja

Khut Weefster

Khut Sambo, weefster Cambodja

Op haar 23e investeerden Khut Sambo’s ouders hun spaargeld in twee hand-aangedreven weefgetouwen voor Khut. Van haar buren leerde de Cambodjaanse allerlei weeftechnieken en zo kon ze net rondkomen.

Inmiddels is het tien jaar later. Khut is getrouwd en heeft een gezin én is de trotse eigenaresse van haar eigen weverij. Dankzij een lening via Oikocredit kon ze machinale weefgetouwen kopen, waarmee haar inkomen meer dan verdubbeld is.

De impact van de lening is daarmee groot op het dagelijks leven van Khut en haar familie. Zo konden ze scooters kopen (de belangrijkste manier van transport in Cambodja), betere en gezondere voeding en kleren én konden ze hun woning opknappen.

Ook investeren in ondernemers als Khut? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."