Ondernemersverhalen

Karicho Kenia

Karicho Winkeleigenaresse

Karicho, winkeleigenaresse Kenia

De 62-jarige mevrouw Karicho heeft een winkeltje en verkoopt daarmee, onder andere, petticoats aan een modegroothandel in Eastlands, Kenia. Voordat Karicho in aanmerking kwam voor een lening via Oikocredit, had ze geen enkel werkkapitaal. Na de lening kon ze haar winkel uitbreiden.

Haar doel is om nog meer te groeien zodat ze haar levensstandaard, en die van haar vijf kinderen, nog meer kan verbeteren. Daarnaast wil de Keniaanse graag huizen bouwen om die vervolgens te verhuren, zodat ze op die manier zichzelf van een pensioen kan voorzien.

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als mevr. Karicho? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."