Oikocredit benoemt Patrick Stutvoet als Directeur IT en Operations

Oikocredit benoemt Patrick Stutvoet als Directeur IT en Operations

klein.PNG

Impactinvesteerder Oikocredit International benoemd Patrick Stutvoet per 1 maart 2019 tot Directeur IT en Operations.

Stutvoet wordt werkzaam op het kantoor van Oikocredit International in Amersfoort. Hij treedt ook toe als lid van de Raad van Bestuur. Als Directeur IT en Operations zal Stutvoet leiding geven en expertise leveren op het gebied van IT en Operations.

Patrick Stutvoet heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector op het gebied van IT en Operations. Eerdere functies waren: ​​Operations Consultant bij de Bank of England; Head of Transaction Banking (IT International) bij ABN AMRO en Head of Investments (IT International) bij ABN AMRO.

Thos Gieskes, Managing Director van Oikocredit International: "We zijn zeer verheugd Patrick te verwelkomen bij Oikocredit. Het versterken van onze organisatorische capaciteiten is een belangrijk onderdeel van onze bijgewerkte strategie. We zijn ervan overtuigd dat Patrick expertise en inspiratie zal bieden om onze strategische ambities te ondersteunen."

Patrick Stutvoet: "Oikocredit is een baanbrekende organisatie met een belangrijke missie. Ik kijk er naar uit om met gepassioneerde collega's te werken en Oikocredit te helpen haar belangrijke doelen te bereiken."

Over Oikocredit

Social impact investeerder en wereldwijde coöperatie Oikocredit heeft meer dan 40 jaar ervaring met het financieren van organisaties die actief zijn in microkrediet, landbouw en duurzame energie. Oikocredits leningen, aandeleninvesteringen en capaciteitsopbouw zijn bedoeld om mensen met lage inkomens in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in staat te stellen hun levensstandaard duurzaam te verbeteren. Oikocredit financiert bijna 700 partners, met een totaal uitstaand kapitaal van € 971 miljoen (op 30 september 2018). 

« Terug