[NIEUWE INVESTERING] Oikocredit investeert $ 3,3 miljoen in Mexicaanse studenten

[NIEUWE INVESTERING] Oikocredit investeert $ 3,3 miljoen in Mexicaanse studenten

Laudex official.jpg

Wie in Mexico kwalitatief onderwijs wil volgen, is al snel op privé-onderwijs aangewezen. Veel Mexicaanse gezinnen missen echter de middelen om hun kinderen naar een privé-universiteit te sturen. Zij zijn daardoor aangewezen op openbare, door de overheid gereguleerde, onderwijsinstellingen. Er is echter een groot tekort aan kwalitatief, openbaar onderwijs in Mexico dat voor iedereen toegankelijk is. Met Oikocredits investering van omgerekend bijna € 3 miljoen in Mexicaanse studie-financier Laudex kunnen studenten uit gezinnen met lage of middeninkomens een studielening afnemen.

Gepersonaliseerde studielening
De studieleningen van Laudex zijn gebaseerd op de behoeften van de studenten en worden via een online platform goedgekeurd. Doordat de prijzen gebaseerd zijn op het risico dat de studenten aankunnen, kunnen zij een lening bij Laudex beter terugbetalen. Hierdoor is er op lange termijn een positieve sociale impact op de levens van studenten.

Deelneming in het bestuur
De eerste investering van Oikocredit in Laudex was in 2013, toen Oikocredit twee leningen verstrekte om Laudex te ondersteunen. Met deze nieuwe investering treedt Oikocredit ook toe tot het bestuur van Laudex. Met Oikocredits expertise en actieve betrokkenheid bij het bestuur, kan Oikocredit bijdragen aan de impact van Laudex op de levens van studenten.

Andere aandeelhouders zijn Promotora Social Mexico, Comarca Grande, Ambar Capital en een groep particuliere investeerders.

Blije reacties
Antonio Rodriguez
, verantwoordelijk voor de aandeleninvestering van Oikocredit in Laudex: "De visie en missie van Oikocredit zijn in lijn met die van Laudex. Oikocredit is van mening dat onze investering zal bijdragen aan de sociale inclusie in de onderwijssector. Studenten uit gezinnen met een inkomensachterstand worden gestimuleerd om scholing te volgen zodat op lange termijn een positieve sociale impact wordt gecreëerd".

Francisco Cordero, CEO en oprichter van Laudex: "We zijn verheugd dat Oikocredit investeert in Laudex en toetreedt als bestuurslid. Voor ons is het van groot belang dat we met onze aandeelhouders gezamenlijke kernwaarden en doelen hebben: onderwijs bevorderen en levens veranderen. In Oikocredit, onze eerste internationale investeerder, hebben we een partner gevonden die goed op ons is afgestemd. Wij geloven dat Oikocredit een sleutelrol gaat spelen bij het ondersteunen van ons doel om onderwijs toegankelijker te maken voor nog eens duizenden studenten".

Vicente Gutierrez, CFO van Laudex: "We zijn erg blij dat Oikocredit een investeerder in ons bedrijf is geworden. We zijn ervan overtuigd dat de actieve deelname van zo'n hoog aangeschreven institutionele belegger cruciaal zal zijn om onze langetermijndoelen te bereiken".

Meer informatie en het volledige persbericht kunt u hier lezen

 

« Terug