[NIEUWE INVESTERING] Energie voor meer dan 70.000 vrouwen in Oeganda

[NIEUWE INVESTERING] Energie voor meer dan 70.000 vrouwen in Oeganda

SolarNow_Oikocredit investering duurzame energie.jpg

Off-grid zonne-energiebedrijf SolarNow kondigt een investering van 9 miljoen USD (ongeveer 8 miljoen euro) aan door Oikocredit, SunFunder en responsAbility. Voor SolarNow, al langer partner van Oikocredit, is het de grootste investering ooit. Met de investering kan het Oegandese duurzame-energie-bedrijf onder meer 17.500 nieuwe off-grid zonnepanelen ontwikkelen.

In veel rurale gebieden in Oeganda maken mensen gebruik van kerosine om hun huizen te verlichten. Dit is brandgevaarlijk en brengt gezondheids- en milieuproblemen met zich mee. De off-grid zonne-energiepanelen vervangen de kerosine als bron van energie. Dat resulteert in een vermindering van meer dan 210.000 ton aan uitstoot van broeikasgassen. Naast deze positieve effecten op het milieu, heeft deze investering ook een grote sociale impact. Naar schatting zullen meer dan 70.000 Oegandese vrouwen betere toegang krijgen tot energie.

David ten Kroode, manager duurzame energie bij Oikocredit, licht toe: "SolarNow blijft groeien en we zijn er trots op dat we daar deel van uit kunnen maken. Ze bieden een breed scala zonne-energieproducten en –diensten aan. Dat doen ze vooral aan gemeenschappen waar een veilige en duurzame bron van energie vrijwel niet aanwezig is. En die strategie sluit perfect aan op Oikocredits missie: armoede verminderen door de toegang tot energie te verbeteren”.

Andere duurzame-energie-investeringen van Oikocredit zijn onder andere investeringen in zonne-energie op het Indiase platteland en duurzame energie voor 500.000 huishoudens in West Afrika. Benieuwd naar de impact van off-grid zonne-energie-systemen in het dagelijkse leven? Lees hier het verhaal van kruidenierster Aburi Tsri uit Ghana.

Het volledige persbericht kunt u hier lezen (Engelstalig).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Persbericht_Investering duurzame energie Oikocredit SolarNow in Oeganda.pdf107,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug