Vacatures

Wil jij je inzetten om meer mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika toegang te geven tot financiële dienstverlening? Dan is een vacature bij Oikocredit Nederland misschien iets voor jou! 

Vacature junior CDD analist (32-36 uur)

Vacature junior CDD analist (32-36 uur)

Publicatie vacature 2022 junior CDD analist.pngwoensdag 29 juni 2022

Als junior Customer Due Diligence analist ga jij helpen het Oikocredit Nederland Fonds compliant te houden door zorgvuldig onderzoek te doen naar integriteitsrisico’s. Zo help je criminele activiteiten als witwassen, fraude of financiering van terrorisme te voorkomen.

DE FUNCTIE 

Je bent verantwoordelijk voor zowel het onboarden van nieuwe klanten als de continue screening van bestaande klanten. Je helpt mee met het verder ontwikkelen van ons beleid en onze procedures op dit vlak en je werkt intensief samen met de andere leden van het team Customer Investment Operations en de overige stafleden van Oikocredit Nederland.  

Je taken zijn:

 • Onderzoek uitvoeren naar nieuwe en bestaande klanten inclusief transactiemonitoring. 
 • Signaleren en analyseren van mogelijke integriteitsrisico’s, opvallende transacties of andere relevante omstandigheden.  
 • Vastleggen van jouw onderzoeksresultaten in het klantdossier met de juiste kwaliteit en binnen de afgesproken tijd.  
 • Benaderen van klanten om benodigde informatie voor het dossier op te vragen.   
 • Ondersteunen van collega’s en zorgen voor een correcte overdracht naar de andere leden van het team Customer Investment Operations.  

PROFIEL 

Je bent communicatief vaardig, analytisch en in staat om jouw bevindingen en conclusies beknopt in reviews op te schrijven. Daarnaast pas je je in veranderende situaties makkelijk aan en ben je in staat om je werk goed te managen door een goede planning aan te houden waardoor je de doelstellingen behaalt. Ook werk je goed met anderen samen en vraag je actief naar de mening en bijdrage van anderen. Juist die eigenschappen maken jou tot een goede CDD analist. 

Verder vragen we: 

 • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfseconomie, rechtsgeleerdheid of criminologie.   
 • Affiniteit met financiële producten. 
 • Kennis van relevante wetgeving, compliance-eisen en procedures. 
 • Het leervermogen om op basis van nieuwe kennis en ervaringen snel effectief gedrag te ontwikkelen. Je bent tevens bereid aanvullende cursussen te doen rond CDD om je kennis verder te vergroten. 
 • Je hebt een vlotte pen en je schrijft foutloos Nederlands. 
 • Je voelt een grote verbondenheid met de missie van Oikocredit. 

 
WERKEN BIJ OIKOCREDIT NEDERLAND 

Bij Oikocredit Nederland werken we elke dag aan een betere wereld. We verzorgen alle administratie en marketing van het Oikocredit Nederland Fonds, een impactbeleggingsfonds met ruim 14.000 beleggers. Ook jij wilt bijdragen aan een rechtvaardiger wereld en je inzetten voor het zo goed mogelijk functioneren van het Oikocredit Nederland Fonds zodat we vanuit Nederland onze bijdrage kunnen leveren aan het internationale werk van Oikocredit.  

WAT WIJ BIEDEN 

Werken bij Oikocredit Nederland betekent een bijdrage leveren aan onze missie en visie: mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika de kans bieden om hun leven duurzaam te verbeteren. Als CDD analist maak je onderdeel uit van het team Customer Investment Operations. We bieden een dynamische werkomgeving, waarin klantgerichtheid en ondernemingszin centraal staan. Ons kantoor in Utrecht is centraal gelegen, vlakbij NS-station Vaartsche Rijn. Er wordt hybride gewerkt.  

We bieden een salaris conform de CAO van de Protestantse Kerk in Nederland, reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling. 

INTERESSE? 

Stuur dan een recent cv met motivatie naar nederland@oikocredit.nl. De sollicitatieperiode sluit op 15 augustus. De eerste gespreksronde vindt plaats in week van 22 augustus, de tweede ronde in de week van 29 augustus.  

Meer informatie is verkrijgbaar bij Eric Holterhues via eholterhues@oikocredit.nl  

OVER OIKOCREDIT 

Oikocredit is een van de grootste social impact investeerders ter wereld. Door middel van financiering van organisaties die actief zijn met microfinanciering, landbouw en duurzame energie zet Oikocredit zich in om het leven van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika duurzaam te verbeteren.  

Oikocredit financiert deze organisaties door beleggingsgeld aan te trekken via steunverenigingen in 13 landen in Europa en Noord-Amerika. Met meer dan 6.000 aangesloten leden zijn wij als Oikocredit Nederland wereldwijd de grootste steunvereniging van Oikocredit. Ons doel is om het internationale werk van Oikocredit in Nederland te promoten en beleggers uit te nodigen om hun geld toe te vertrouwen aan het Oikocredit Nederland Fonds, dat inmiddels bijna 14.000 beleggers heeft. 

Voor meer informatie over Oikocredit Nederland kijk op www.oikocredit.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

« Terug

 • Steun mensen zoals Marta uit Mexico

 • Steun mensen zoals Margret uit Oeganda

 • Steun mensen zoals Mimin uit Indonesië

 • Steun mensen zoals Mauricio uit El Salvador

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4