Nieuws

Simon Lévelt en Oikocredit: samen sterk voor mens en milieu

Simon Lévelt en Oikocredit: samen sterk voor mens en milieu

Ethiopië - Koffieplukster.jpg25 oktober 2017

Met zijn focus op duurzame relaties met koffieproducenten heeft Simon Lévelt veel gemeen met Oikocredit. Door nauw samen te werken met producenten verbeteren ze niet alleen hun koffie en thee, maar ook de leef- en werkomstandigheden van de werknemers.

Begonnen als een klein, onafhankelijk familiebedrijf in 1826, is Simon Lévelt inmiddels uitgegroeid tot pionier in biologische koffie en thee. Hun focus ligt op transparantie in de koffieketen en het creëren van verbinding tussen producenten en koffiebranders. Op dit moment is circa 80% van de thee biologisch en circa 50% van de koffie. Van de koffie is 100% gecertificeerd, maar dit kunnen ook andere duurzame keurmerken zijn zoals UTZ, Rainforest Alliance en Fairtrade.

Simon Lévelt en Oikocredit delen de aandacht voor de effecten van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor boeren in ontwikkelingslanden. Door de klimaateffecten op koffieproductie in combinatie met de toenemende vraag naar het product koffie, is de verwachting dat op lange termijn het aanbod van koffie achterblijft. Reden voor het bedrijf om zich sterk te maken voor de biologische teelt: beter voor de aarde én voor de werknemers.

Niet alleen delen we onze waarden, Oikocredit en Simon Lévelt werken beiden samen met partners zoals Ambootia Tea Group in India.

Meer lezen op de website van Simon Lévelt.

Op onze OikoTalk in oktober deelde Paula Koelemij van Simon Lévelt hun verhaal met de Oikocredit-achterban. Wilt u ook geïnformeerd worden over de komende OikoTalks, waarin we verdieping geven over het werk van Oikocredit én interessante gastsprekers hebben?
Geef u dan op voor onze nieuwsbrief, en u bent als eerste op de hoogte!

« Terug naar het nieuwsoverzicht