Nieuws

Boek over Oikocredit-partner SEKEM

Boek over Oikocredit-partner SEKEM

boek Sekem cover.jpg17 augustus 2017

Sinds 2012 investeert Oikocredit in SEKEM Holding, een parel in de wereld van biodynamische landbouw en fair trade.

In 1977 richtte wijlen dr. Ibrahim Abouleish SEKEM op, een op duurzame ontwikkeling gerichte werkgemeenschap midden in de Egyptische woestijn, die inmiddels is uitgegroeid tot de grootste Egyptische producent van biodynamische landbouwproducten, ecologische kleding en natuurlijke farmaceutische producten.

Oikocredit verstrekte deze bijzondere partner een lening die omzetbaar is in aandelen, om het bedrijf te ondersteunen bij het vruchtbaar maken van nieuwe woestijngronden, die het op drie plekken in Egypte heeft aangekocht, om kapitaaluitgaven te faciliteren en om de kapitaalbasis te versterken.

De Nederlandse Vriendenkring SEKEM brengt in september de Nederlandse versie uit van het boek dat SEKEM-oprichter Ibrahim Abouleish schreef over wat in 40 jaar tijd is ontwikkeld in de Egyptische woestijn.

Boek met korting bestellen?

Het boek, een sterk bewerkte en geactualiseerde versie van het boek over SEKEM uit 2005, is te bestellen via clubgroen.nl van Uitgeverij Jan van Arkel. In de voorverkoop kost het €20, daarna €25 (en voor leden van de Vriendenkring SEKEM €20). Kijk voor meer informatie over het boek op www.sekemvrienden.nl.

  • Naar aanleiding van het overlijden van Ibrahim Abouleish op 15 juni 2017 verscheen een maand later in NRC over hem een necrologie: De man die de woestijn in bloei zette.
  • In juli 2014 schreven we in onze OikoVisie al over onze bijzondere partner in de Egyptische woestijn.

Hoe breng je in het Midden-Oosten en Noord-Afrika duurzame en vreedzame ontwikkeling op gang?

Op vrijdag 29 september om 20 uur, in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, vertelt Helmy Abouleish, CEO en zoon van oprichter Ibrahim Abouleish, over SEKEM als hoopvol voorbeeld in de regio. 

Ook Willem Ferwerda, oprichter van Commonland en nummer 1 van de Trouw Duurzame 100, vertelt over zijn holistische visie op landschapsherstel en gemeenschapsvorming. SEKEM en Commonland kwamen eerder samen in beeld in de inspirerende VPRO Tegenlicht-documentaire Groen Goud.

De toegang is gratis, aanmelden is wel aan te bevelen. De voertaal is Engels.

« Terug naar het nieuwsoverzicht