Nieuws

Oikocredit benoemt Laura Pool tot chief risk officer

Oikocredit benoemt Laura Pool tot chief risk officer

logo_small_image.jpg13 september 2017

Sociaal investeerder Oikocredit heeft bekend gemaakt dat Laura Pool per 18 december 2017 als chief risk officer in dienst treedt van de organisatie. Pool gaat leiding geven aan Oikocredits afdeling Risicomanagement en treedt toe tot het bestuur.

Voor haar indiensttreding bij Oikocredit heeft Pool verschillende leidinggevende posities bekleed in het bankwezen en de financiële sector. Momenteel is ze werkzaam als managing director Risico en Financiën en bestuurslid bij impactinvesteerder Triodos Investment Management. Eerder was Pool al chief financial officer en chief risk officer bij de Nederlandse verzekeraar Nationale Borg en bekleedde ze diverse functies bij ING Groep. De Nederlandse Pool heeft masterdiploma's in Fiscaal Recht en Financiële Economie behaald.

“Ik ben erg blij met mijn benoeming bij Oikocredit”, aldus Pool. “Oikocredit heeft een indrukwekkende reputatie op het gebied van ontwikkelingsfinanciering. Ik verheug me erop mij op dat terrein te kunnen specialiseren en aan de organisatie te kunnen bijdragen door de risicofunctie verder te ontwikkelen.”

Over de aanstelling van Pool zei Oikocredits managing director Thos Gieskes: “Oikocredit is er trots op dat Laura Pool met haar ruime ervaring deze functie komt vervullen en deel gaat uitmaken van het bestuur. Als chief risk officer zal ze er in belangrijke mate aan bijdragen dat Oikocredit een holistische risicobenadering blijft hanteren en in een steeds complexere bedrijfsomgeving het evenwicht bewaart tussen groei en innovatie enerzijds en risicomanagement en -mitigatie anderzijds.”

Over Oikocredit

Oikocredit heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het financieren van partnerorganisaties die actief zijn op het gebied van inclusieve financiering (waaronder microfinanciering), landbouw en duurzame energie. Middels leningen, investeringen en capaciteitsopbouw biedt Oikocredit mensen met lage inkomens de mogelijkheid hun levensstandaard substantieel te verbeteren. Oikocredit financiert circa 800 partners in 70 landen met een totaal uitstaand kapitaal van € 971,5 miljoen.

 Opmerking voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ulrike Haug, communications manager bij Oikocredit International, telefoon: +31 (0)6 25 65 53 75 of e-mail: uhaug@oikocredit.org

« Terug naar het nieuwsoverzicht