Nieuws

Internationale Chocoladedag 2017!

Internationale Chocoladedag 2017!

Internationale chocoladedag 2017_Oikocredit Nederland_microkrediet_cacaoboer Ecuador_02.jpg13 september 2017

Cacao – de basis van ieder stukje chocola. In Ecuador wordt het ook wel het ‘zwarte goud’ genoemd. Dit zwarte goud wordt doorgaans geproduceerd door kleine boeren, die moeite hebben het hoofd financieel boven water te houden, vertelt Freddy Cabello (foto). Daarom tijdens Internationale Chocoladedag, op 13 september 2017, het verhaal achter de link tussen Oikocredit en chocola in Ecuador!

Cabello is werkzaam bij Oikocreditpartner UNOCACE (Unión de Organizaciones Campesinas Cacaoteras del Ecuador). UNOCACE bestaat uit 18 boerenorganisaties en heeft 2.020 leden in Ecuador. Het belangrijkste doel is het helpen van kleine boeren om de cacao te verwerken en te exporteren. 

Een zegen voor Ecuadoraanse cacaoboeren, want het verkrijgen van financiering is moeilijk voor veel kleine cacaoboerenbedrijfjes, waardoor de benodigde renovaties van plantages of verbeteringen van gewassen niet doorgevoerd kunnen worden.

Naast export biedt UNOCACE daarom ook hulp op het gebied van marketing, wordt er technische bijstand gegeven en is er een kwaliteitscontrole. Door middel van de trainingen zorgt UNOCACE ervoor dat er verbeteringen aan de gewassen doorgevoerd kunnen worden, zoals gewasbescherming en biologische landbouwmethoden. Beter voor de boer, beter voor het milieu én beter voor de chocola die bij ons in de winkels ligt. Zo is het ook voor de cacaoboeren uit Ecuador een feestje op Internationale Chocoladedag!

« Terug naar het nieuwsoverzicht