Nieuws

Drie sterke vrouwen en hun ambities

Drie sterke vrouwen en hun ambities

Oikocredit Nederland microkrediet Uruguay_Valeria_02.jpg07 juni 2017

Patricia, Valeria en Blanca. Drie sterke vrouwen uit Uruguay, die weten hoe het is om hard te werken voor weinig geld. Alle drie hadden werkten ze als schoonmaakster, op het landbouwveld of pasten ze op kinderen. Tót ze via Oikocreditpartner Manos del Uruguay een training volgden bij de fairtrade coöperatie CARF.

Dankzij de flexibiliteit van CARF was de training goed te combineren met de zorg voor hun kinderen. Dat was belangrijk, want hun mannen werken alle drie op grote boerderijen en zijn daarom vaak voor langere tijd van huis. Met de training leerden ze belangrijke vaardigheden als administratie, bedrijfsvoering en samenwerken onder de knie te krijgen. Patricia, Valeria en Blanca zijn enorm trots op wat zij bereikt hebben. Want hoewel ze alle drie andere dromen hebben werken ze nu als één hecht team samen en kunnen ze rondkomen van wol.

Patricia
Patricia is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze houdt zich het liefst bezig met het verven van de wol. Haar oudste zoon (23) studeert in Montevideo voor accountant. Ook haar 21-jarige dochter staat op het punt om uit te vliegen naar de universiteit. Haar jongste is pas negen, maar Patricia hoopt dat al haar kinderen een goede opleiding kunnen volgen. Waar Patricia zelf nog van droomt? “Een kleine auto kopen en daarmee Uruguay ontdekken”.

Patricia is bezig met het verven en drogen van de wol. 

Valeria

Ook Valeria heeft dromen. Ze wil namelijk héél graag natuurkundedocente worden. En dankzij CARF worden haar dromen werkelijkheid. Want iedere maandag en dinsdag studeert ze in Melo, zodat haar grote droom steeds dichterbij komt. Wanneer ze haar opleiding afgerond heeft, stopt ze met werken voor het wolbedrijfje van CARF. Maar, “als ze me nodig hebben, kom ik sowieso helpen!”

Valeria studeert voor natuurkundedocente. Tot die tijd werkt ze met veel plezier bij CARF!

Blanca
De 49-jarige Blanca Rodriguez werd vier maanden geleden weduwe. Een moeilijke tijd, maar ze blijft sterk. Blanca hoopt dat haar kinderen een goed leven krijgen, kunnen reizen en hierdoor meer van Uruguay kunnen zien. Ze wil graag via CARF bij Manos del Uruguay blijven werken tot ze met pensioen gaat.

Weduwe Blanca pakt de draad weer op na het verlies van haar man

Ruimte voor ambitie
Oikocreditpartner Manos del Uruguay creëert met CARF een omgeving waar vrouwen zich veilig en vertrouwd voelen. Een uitstekende basis voor deze vrouwen om zichzelf te ontwikkelen: de vrouwen leren samenwerken en er is ruimte om hun dromen en ambities waar te maken. Of dat nu de opleiding van hun kinderen, een kleine auto kopen of aan carrière als natuurkundedocente is. En dat is precies waar het om draait: sterkte vrouwen die precies weten waar hun dromen en ambities liggen een steuntje in de rug geven, zodat zij zélf hun dromen en ambities waar kunnen maken.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht