Nieuws

Je geld meer waarde geven

Je geld meer waarde geven

Oikocredit in Het Financieel Dagblad.jpg30 januari 2017

“Om een goed sociaal rendement te behalen over je spaargeld hoef je geen miljoenen te bezitten”, zo kopte Het Financieele Dagblad zaterdag 28 januari. Het artikel ging in op alternatieven voor wat je met je geld kunt doen.

Als alternatief voor een financieel rendement, is een sociaal rendement ongekend populair. Oikocredit kende in 2016 een belangrijke groei in de ontwikkelingsportefeuille. Hann Verheijen (Credit Director bij Oikocredit) legt uit hoe dit komt: “Door enerzijds een stabiel en eerlijk rendement, maar bovenal door het gegeven dat Oikocredit een sterk sociaal rendement behaalt. Beleggers in initiatieven als Oikocredit waarderen het dat hun geld ook aan het werk is, de wereld een beetje mooier maakt, wanneer ze het even niet nodig hebben”.

En daarmee heeft Verheijen de kern te pakken. Want doordat men bij Oikocredit al kan beleggen vanaf €10,- per maand, hoeven mensen inderdaad geen miljoenen te bezitten om de wereld een stukje mooier te maken. Het belegde geld gaat veelal in de vorm van microkredieten naar ondernemers in ontwikkelingslanden. En effectief is dat zeker, zegt Hann: “Het stimuleren van ondernemers is het middel om een gemeenschap naar een volgende fase te brengen: zelfredzaamheid en een waardig leven”. Inspirerende voorbeelden van ondernemers die nu rond kunnen komen vindt u hier.

Bron: Huib Koel, Het Financieele Dagblad

Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie.

« Terug naar het nieuwsoverzicht